Kundecase | Nettsidespesialist, innholdsprodusent, markedsfører | Fjordkraft

Fjordkraft – Flere vellykkede prosjekter med Markedssjefene

Fjordkraft, en av Norges største strømleverandører, har gjennomført flere viktige prosjekter sammen med Markedssjefene for å styrke sin digitale tilstedeværelse.

Fjordkraft har oppnådd imponerende resultater ved å involvere en nettsidespesialist, en innholdsprodusent, og en digital markedsfører.

Les om kundeoppdragene i menyen under.

Foto: Fjordkraft

Kundeoppdrag

Slik fornyet vi nettstedet på rekordtid

Da Fjordkraft skulle fornye nettsidene sine rettet mot privatmarkedet, ble løsningen å leie inn en nettsidespesialist fra Markedssjefene i 60% omfang.

Bestillingen startet som en enkel oppdatering av forsiden, men det ble raskt klart at oppdraget måtte utvides. Fjordkrafts nettsted hadde mye innhold, god trafikk og rangering – men trengte en omfattende opprydning, oppdatering av profil og endring av sidemaler.

I samarbeid med Markedssjefene, Knowit og interne ressurser i Fjordkraft og Elmera, fikk vi fornyet nettstedet vårt på rekordtid. Konsulenten fra Markedssjefene fungerte både som nettsidespesialist og koordinator. Han sikret et godt og smidig samarbeid. Vi i Fjordkraft er svært fornøyd med resultatet og prosessen.

Sara Vabø, Markedsdirektør i Fjordkraft

Leveranse fra Markedssjefene

Nettsidespesialisten vår satte i gang arbeidet og samarbeidet tett med en ekstern UX-designer. En viktig del av arbeidet var å fremheve de viktigste salgsargumentene til Fjordkraft, forenkle de mest besøkte sidene og forbedre brukeropplevelsen. I januar 2024 ble det utført en grundig kartlegging, og skisser ble utarbeidet. Bestillingen ble sendt til utviklerne i mars, med en lanseringsdato satt til juni.

Underveis ble det gjennomført brukertester for å evaluere brukernes inntrykk av den nye nettsiden, forståelsen av innholdet, og evnen til å bestille strøm. Nettsidespesialisten vår samarbeidet tett med designer, utviklere og teamet hos Fjordkraft hele veien, og gjorde nødvendige justeringer underveis basert på tilbakemeldinger fra brukertestene.

Resultater

Gjennom en smidig og effektiv arbeidsprosess ble de nye nettsidene lansert sommeren 2024. Prosjektet resulterte i en mer moderne og brukervennlig nettside, som har en bedre sammenheng med Fjordkrafts profil, verdier og tjenester.

Slik styrket vi kommunikasjonen mot bedriftskundene

Da Fjordkraft Bedrift hadde behov for å avlaste markedssjefen og forbedre kommunikasjonen mot bedriftskundene, ble løsningen å leie inn en innholdsprodusent fra Markedssjefene i 40% stilling i et halvt år. Konsulenten spilte en nøkkelrolle i å styrke Fjordkraft Bedrift sin kommunikasjon på flere plattformer.

Det var en stor glede å ha Janne innleid som konsulent. Ved å leie inn Janne gjennom Markedssjefene, kunne hun gå rett inn i stillingen og gjennomføre arbeidsoppgaver uten videre opplæring. Jeg var spesielt imponert over hvordan hun utviklet engasjerende innlegg for sosiale medier. Janne utførte også dyptgående intervjuer og skrev overbevisende kundecaser for Fjordkraft Bedrift, noe som virkelig hjalp oss å bygge tillit hos potensielle kunder

Janette Bjorøy, markedssjef Fjordkraft Bedrift

Viktigheten av godt innhold

Godt innhold er essensielt for å skape en sterk merkevare og opprettholde en effektiv kommunikasjon med kundene. Kvalitetsinnhold bidrar til å bygge tillit, informere og engasjere målgruppen, noe som igjen fører til økt kundelojalitet og høyere konverteringsrate. I dagens digitale landskap, hvor konkurransen om oppmerksomhet er stor, er det avgjørende å levere innhold som ikke bare fanger oppmerksomheten, men også tilfører verdi og skaper en meningsfull dialog med kundene.

Leveranse fra Markedssjefene

Janne, vår innholdsprodusent, gjennomførte intervjuer og skrev kundecaser som viste suksesshistorier fra Fjordkraft Bedrift. Dette bidro til å bygge tillit og troverdighet hos potensielle kunder. Hun skrev også artikler om relevante temaer innen energi og bærekraft, samt nyhetsbrev som holdt kundene oppdatert om de siste nyhetene og tilbudene fra Fjordkraft Bedrift.

Videre bidro konsulenten med å utvikle engasjerende og informative innlegg til Fjordkraft Bedrifts sosiale medier. Disse innleggene økte tilstedeværelsen og interaksjonen med kundene på plattformer som Facebook og LinkedIn, noe som styrket merkevaren og skapte en nærmere dialog med kundene.

Under engasjementet var Janne også involvert i å fornye Fjordkraft Bedrifts nettsider. Hun fungerte som kontaktperson mot eksternt byrå og opprettet og bearbeidet sider i EPI. Hun sikret at innholdet var brukervennlig og SEO-optimalisert, og finpusset tekstene for å gi nettsidene et profesjonelt og innbydende uttrykk.

Resultater

Ved å benytte en innholdsprodusent fra Markedssjefene, kunne Fjordkraft Bedrift avlaste markedssjefen og oppnå betydelig fremdrift i markedsarbeidet. Samarbeidet sikret effektivitet og høy kvalitet i kommunikasjonen, både mot markedet og direkte til kundene. Fokus på godt innhold bidro til å styrke Fjordkraft Bedrifts merkevare, øke engasjementet og forbedre kundelojaliteten.

Slik hjalp vi Fjordkraft med digital markedsføring og engasjerende kundeinteraksjon

Fjordkraft sto overfor en overgangsperiode mellom ansettelser og trengte midlertidig ekspertise innen digital markedsføring. Utfordringene inkluderte å opprettholde og videreutvikle digital markedsføring, implementere løsninger for å forbedre kundeinteraksjoner, og sikre kontinuitet i markedsføringsarbeidet mellom utgående og ny ansatt.

Leveranse fra Markedssjefene

Markedssjefene AS ble engasjert i en 40 % stilling for å levere den nødvendige ekspertisen. En av våre erfarne konsulenter ble utplassert for å håndtere Fjordkrafts markedsføringsbehov.

Konsulenten bidro i prosessen med å implementere en skreddersydd quiz-dialog på SMOC-AI-plattformen. Konsulenten designet og implementerte undersøkelser og quizer sammen med Fjordkrafts ressursperson for å øke kunnskapen om strøm blant kundene. Gjennom kontinuerlig analyse og optimalisering av resultatene ble innholdet justert for å oppnå optimal brukerengasjement.

Videre utviklet konsulenten målrettede annonser for ulike sosiale medieplattformer som Meta. Budskapet og innholdet ble nøye tilpasset for å nå ulike målgrupper på de forskjellige plattformene. Nyhetsbrev med både informativt og engasjerende innhold ble utformet for å holde kundene informerte, og mottakerlistene ble segmentert for å sikre personalisert og relevant kommunikasjon. I tillegg ble UTM-tagger satt opp for SMOC.AI-aktiviteter for å spore kampanjeytelse.

Gjennom dette samarbeidet leverte Markedssjefene en fullt implementert Quiz laget med SMOC.AI plattformen.

I dette prosjektet arbeidet konsulenten med en ny og ukjent plattform, samtidig som hun skulle koordinere med eksterne samarbeidspartnere. Hun planlagte og gjennomførte kampanjer til egne og potensielle kunder, og var derfor delaktig i prosessen fra start til slutt.  Svært nyttig for oss i en periode med mange ulike prosjekter på gang.

Sara Vabø, Markedsdirektør i Fjordkraft

Om Fjordkraft

Fjordkraft er Norges største strømleverandør. Selskapet leverer strøm til de tusen hjem og til store og små arbeidsplasser i privat og offentlig sektor. Fjordkraft er kjent for god kundeservice og en smart app som hjelper å kutte kostnader.

Ønsker du å ta en hyggelig prat om hvordan vi kan hjelpe deg?

Ja, gjerne